Microchipp a tehergépkocsi abroncsokban

Az új abroncs olyan előnyöket kínál a flottaüzemeltetőknek, mint az alacsonyabb állásidő, a jobb abroncsgazdálkodás és a nagyobb biztonság. A technológia Latin-Amerikában díjat nyert tavaly a Goodyear számára.


gumiabroncs_ellenorzes Az abroncsok ellenőrzése igen lassú folyamat, mivel minden egyes abroncsot az oldalán lévő jelzés alapján lehet azonosítani, amit viszont gyakran nehéz leolvasni a kosz és az abroncs kopása miatt. Az RFID lehetővé teszi, hogy egy munkatárs egy kézi-szkennert az abroncs oldalfalához emelve azonosítsa azokat, majd az információt elektronikus úton pontosan elraktározza. Az abroncsok további előnyöket hordoznak magukban, mivel lopás esetén könnyebben lekövethetőek, mint más abroncsok, továbbá egész élettartamuk alatt ellenőrizhetőek, beleértve a futózást.


Az 435/50R19.5-ös abroncsot azért választották ki az RFID-hez, mivel a „megapótkocsik” üzemeltetői között ez számít a legnépszerűbb abroncsmárkának, lehetővé téve az Európában megengedett maximálisan négy méter magas pótkocsik teljes kihasználását. Számos nagy „megapótkocsikból” álló flotta használja a Goodyear FleetOnlineSolutions1 abroncsgazdálkodási rendszerét, ami az internetet használva hajtja végre az abroncsok alapvető ellenőrzését. Az RFID gyorsabbá és pontosabbá teszi az abroncsgazdálkodást.


A microchipet a gyártósoron szerelik be az abroncsokba, és egy egyéni azonosítókóddal látják el, amely lehetővé teszi az abroncsok típusának, méretének és egyedi azonosítószámának egy kézi leolvasóval történő azonosítását. A gyakorlatban egy Goodyear szolgáltató vagy flottaüzemeltető gyorsan leolvashat minden RFID technológiával ellátott abroncsot, az adatokat pedig elektronikus úton rögzítheti, gondoskodva azok pontosságáról és időt takarítva meg. Az új, használt és futózott abroncsokból álló készletek felügyelete egy további előnye a rendszernek.


Felhasználói előnyök
Az Ewals Cargo Care, az egyik vezető európai logisztikai szolgáltató, amelynek forgalma 2010-ben 550 millió euró volt és 18 országban 49 telepe van, 3100 pótkocsit, valamint 1200 intermodális Huckepack „megapótkocsit” üzemeltet. A hollandiai székhelyű cég, amely évek óta a Goodyear vásárlója, a Goodyear Regional RHT II 435/50R19.5 pótkocsi abroncsok tesztelésében is részt vett.

 

További részletek...

 

Forrás: Tranzitonline

Partnereink
Ne habozzon felkeresni minket! Kérje árajánlatunkat és vegye fel
a kapcsolatot munkatársunkkal!
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk