Hírek

Új beszerzés 2019ben.

Megérkeztek az új beszerzésű DAF vontatóink! 

tovább >>

Új raktárépületet tervezünk

Álláslehetőség!

A Dancsi és Társa Kft fuvarszervezői állás betöltésére keres jelentkezőket.

tovább >>

2015-ös fejlesztések

Új beszerzésű tehergépkocsik

tovább >>

Új beszerzésű gépjárművek

Új beszerzések 2015

tovább >>

Pótkocsi bérlés

ÚJ SZOLGÁLTATÁSUNK: PÓTKOCSI BÉRBEADÁS

tovább >>

Ismét új szerelvények érkeztek

Új szerelvények a flottában!

tovább >>

Megérkeztek az új Volvo FH szerelvények

Megérkeztek az első új Volvo FH nyergesvontatók.

A vontatók a legmodernebb Euro 6-os környezetvédelmi besorolásúak 500 LE teljesítményűek.Képeket a galériában a "Beruházás 2014" menüpont alatt érheti el.

tovább >>

"HU-GO" elektronikus útdíjfizetési rendszer (UD)

Kedves Partnerek!

Igaz a hír! 2013. július 1-jétől bevezetik Magyarországon az elektronikus útdíjfizetési rendszert (UD).

tovább >>

Gumiszerelés, szervizelés

Tisztelt meglévő és új Parnereink!

Szolgáltatásunk új szegmenssel bővült! 

tovább >>

20 évesek lettünk!

Cégünk 2013. február 10-én töltötte alapításának 20. évfordulóját!

tovább >>

SZERVIZ SZOLGÁLTATÁSSAL BŐVÜLÜNK

A Dancsi és Társa Kft. telephelyén, az újonnan épülő Makó Ipari parkban újabb szolgáltatással bővíti tevékenységét.

tovább >>

GK vezetők hazajutási problémája hamarosan megoldódik ...

A hétvégi hazajutás nehézkes és sokszor bosszúságot okoz a gépkocsivezetők számára. Ezen a helyzeten szándékozik a cég ügyvezetője, Dancsi Úr változtatni.

tovább >>

DANCSI ÉS TÁRSA KFT. VERSENYKÉPÉSSÉGÉNEK TITKA

A DANCSI ÉS TÁRSA KFT. VERSENYKÉPESSÉGÉT FLOTTÁJÁNAK FOLYAMATOS FEJLESZTÉSÉVEL TARTJA FENN

2012-ben ismét 20 darab Volvo FH 500 EEV vontató és pótkocsi beszerzését valósítja meg a Dancsi és Társa Kft. 2012 júniusig 10 db vontatót és Krone gyártmányú pótkocsit vettünk át közvetlenül a gyártóktól. A következő 10 szerelvény átvétele folyamatban van. 

Elsődleges szempont számunkra versenyképességünk fenntartása a korszerű technológia követésével. Eszközeinket folyamatosan fejlesztjük. Gépparkunk 2010 óta óriási fejlődésen ment keresztül. A megbízhatóság és a fogyasztás terén hosszú évek tapasztalatai alapján az 500 lóerős Volvók bizonyultak a legjobbnak. Szolgáltatásunkat így ma a 43 új FH 500 EEV típusú VOLVO vontatóval, és 43 új Code XL, KRONE gyártmányú pótkocsikkal bővülve végezzük partnereink legnagyobb megelégedésére.

2012.07.12.

tovább >>

Közlekedésbiztonsági díj Magyarországnak

Idén, egyetlen EU tagállamként, Magyarország nemzetközi közlekedésbiztonsági elismerésben részesült. Az ETSC "PIN Award 2012" díjat 2012. június 20-án adták át Brüsszelben.

Magyarországon az elmúlt években célirányos közlekedésbiztonsági intézkedések egész sorát vezették be az emberi élet, a testi épség és egészség érdekében. A beavatkozásoknak köszönhetően a közúti közlekedés biztonsága jelentősen javult, hiszem 2001 és 2011 között a közúti balesetben elhunyt személyek száma több mint 48 százalékkal csökkent. Az elmúlt évek sikerei immár nemzetközi szinten is meghozták eredményüket. A közlekedésbiztonság terén elért kiemelkedő teljesítmény elismeréseként az Európai Közúti Biztonsági Tanács (ETSC) 2012. június 20-án Magyarországnak "PIN Award 2012" díjat adományozott. 

tovább >>

A németországi úthasználati díj várható alakulása

Nem várható a német útdíj módosulása 2014, illetve a németországi általános választások előtt.

Ez az egyik oldalról előnyös a fuvarozók részére, hiszen nem lesz díjemelés, másrészről hátrányos is, hiszen nem vezetnek be kedvezményt az EURO 6 motorral futó járművek részére.

Szakmai szervezetek ugyanis korábban azt javasolták a szövetségi kormánynak, hogy 2013-ban 4, majd 2016 előtt 2 euró-cent/km-rel csökkentsék a legkedvezőbb környezetvédelmi paraméterrel rendelkező járművek díját. Ezzel az érdekvédelmi szervezetek az ágazati járműberuházások biztonságát és jövedelmezőségét kívánták növelni, a javaslat azonban várhatóan elbukik a kormány előtt, amely tart a költségvetési bevételek esetleges csökkenésétől.

tovább >>

Elmarad a kamionstop itthon a kánikula miatt!

A szakminiszter feloldotta a 2012. július 7-8-ra vonatkozó kamionstopot a hazai utakon. Ezen a hétvégén tehát korlátozás nélkül haladhatnak a 7,5 tonna össztömeg feletti nehéz-tehergépjárművek is. A kedvező döntést a rendkívüli kánikula és az érvényben lévő, legmagasabb szintű hőségriadó indokolja. A gépkocsivezetőknek így nem kell a forró fülkében az útmenti parkolókban vesztegelniük.

A minisztérium közleményére azért kellett várni: Magyarországon a hőségriadó önmagában még nem jelentené automatikusan a kamionstop feloldását, mivel a közlekedési korlátozás felfüggesztéséről csak a nemzeti fejlesztési miniszter dönthet. Ez valósult meg a mostani, július 7-8-i hétvégére vonatkozóan, így a tehergépkocsiknak most nem kell tekintettel lenniük Magyarországon a korlátozásra, mely hűvösebb idő esetén amúgy szombaton 15:00 órától vasárnap 22:00 óráig tartott volna.

tovább >>

2013-tól használatarányos útdíjfizetés

A költségvetési hiánycél elérésének biztosítására a kormány több döntést hozott a múlt héten, többek között 2013 második feléről bevezetik az elektronikus, használatarányos útdíjfizetési rendszert.

tovább >>

Európai közúti ellenőrzések programja 2012-ben

Idén is számíthatnak a gépjárművezetők nemzetközi szintű közlekedésrendészeti akciókra. A TISPOL 2012-ben kilenc európai akció végrehajtását tervezi – tájékoztatott az ORFK-OBB.

tovább >>

Olaszország megbénult – a fuvarozók sztrájkolnak

A városokat övező autópálya-kapuknál tiltakoznak az olasz fuvarozók, akik a taxisokkal közösen fogtak sztrájkba a Monti-kormány liberalizációs csomagja ellen.

tovább >>

Az EU új abroncscímkéje forradalmasítani fogja az abroncsvásárlást

Már csak egy év, és Európában abroncsok millióit kell ellátni a teljesítményüket három fontos szempontból jelölő címkékkel – fedi fel a Goodyear Dunlop a háttérben folyó jelentős munkát, amely bő tízezer különféle személy- és tehergépkocsi abroncstípus és -méret besorolására irányul az új EU tesztmódszerekkel összhangban.

tovább >>

Microchipp a tehergépkocsi abroncsokban

A Goodyear bemutatja első kereskedelmi használtra szánt, teherautó abroncsokhoz gyártott microchipjeit. Az új Goodyear Regional RHT II RFID (Radio Frequency Identity – vagyis rádiófrekvenciás azonosítással ellátott) 435/50R19.5-ös méretű pótkocsi abroncsába egy microchipet ültettek, ami egyedi módon csatlakozik a FleetOnlineSolutions rendszerhez, a Goodyear internet-alapú abroncsgazdálkodási programjához.

tovább >>

Viták kereszttüzében az óriáskamion

Németországban több mint 25 méter hosszú kamionokat próbálnak ki a forgalomban, a jövő tavasszal kezdődő vizsgálatban 400 darab országúti óriással tesztelik a Gigaliner (gigakamion) néven is ismert EuroCombi koncepciót.

tovább >>

Ausztria útdíjakat fizethetünk a német Toll Collect fedélzeti egységen keresztül

Ausztria útdíjait — 2011. szeptember 1. óta — már a német Toll Collect fedélzeti egységen keresztül is lehet fizetni, mégpedig TOLL2GO-val!

tovább >>

Szigorodnak a veszélyes áruk szállításának új szabályai

Várhatóan szeptember közepéig elkészülnek a veszélyes áruk szállításának új szabályai – közölte a katasztrófavédelem, miután elkészült a szakmai jelentés a komáromi pályaudvaron történt veszélyesanyag-szivárgásról.

tovább >>

Már a kanyarodás sem lehet probléma

Az Unió előírása szerint ez év július 11-től Európában is kötelezővé válik a nagy kategóriájú közúti teherjárművek (N2, N3, O3, O4) fényvisszavető kontúrjelölése. Sok baleset történik ugyanis amiatt, hogy a teherautók és kamionok oldalán nincs lámpa, így éjszaka, kanyarodásukkor nem észlelhetők pontosan.

tovább >>

A kiszállítás igazolása uniós értékesítésnél

Uniós értékesítésnél a kiszállítást nem csak harmadik személy végezheti, hanem az eladó vagy a vevő személyesen is.

tovább >>
 
Ellenőrzik-e a rendőrök az elsősegélynyújtó felszerelést?
Április utolsó heteiben autós és kamionos körökben felröppent a hír, mely szerint a rendőrség mostanában úgymond „túlzásba viszi” az elsősegély-doboz lejárati dátumának vizsgálatát, s indokolatlanul magas bírságokat ró ki emiatt. Vajon tényleg így van-e, vagy csak internetes fórumozók riogatásáról van szó?

 

tovább >>
Fontos információ a kamionstopról

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszterrel egyetértésben az országos tiszti főorvos által június 8-i kezdettel négy napra meghirdetett hőségriasztás miatt a kamionstopot felfüggesztette.

tovább >>